12 Haziran 2016 Pazar

Nişan Hazırlıkları

Nişan Hazırlıkları

Hayatınızın en önemli kararını aldınız ve şimdi bir adım atma zamanı. Nişan hazırlıklarına başlayarak bu adımı atmış olacaksınız. Nişan hazırlıkları sayesinde bir anda kendinizi heyecanlı ve tatlı bir koşuşturma içerisinde bulacaksınız. Bu koşuşturma içerisinde yolunuzu kaybetmemeniz için bir planlama yapmak son derece önemlidir. Bu sayede kafanız karışmadan her şeyi sorunsuz bir şekilde yapabileceksiniz.
Her şey ilk olarak kız isteme ile başlar. Kız isteme merasimi genel olarak kız evinde yapılmaktadır. Hemen arından ise kahveler ve kurdele kesimi vardır. Tüm bunlardan sonra ise kız istenmiştir ve artık nişan hazırlıklarına başlanabilir.
nişan hazırlıkları
Nişan hazırlıkları ilk olarak nişanın nerede yapılacağına karar verilerek başlanır. Kimi aileler nişanı evde yapmak isterken kimi aileler ise sosyal mekânlarda nişan yapmayı tercih eder. Siz de nişanınızı nerede yapacağınız karar vermelisiniz.
Nişanın yapılacağı yere karar verdikten sonra nişan yüzüklerini almanız gerekir. Nişan yüzükleri hayatınız boyunca en uzun süre kullanacağınız takılardır. Bu nedenle nişan yüzüklerinin şık ve rahat olması son derece önemlidir. Alyansları alırken içinize sindiğinden emin olun.
Nişan yüzüğünüzü de aldıktan sonra artık nişan elbisesi seçiminizi yapmanız gerekiyor. Muhteşem gözükmeniz için kıyafet seçimlerinizin de muhteşem olması gerekiyor. Nişan gününde siyah gibi bayıltıcı renklerden uzak durmalısınız. Bunun yerine daha canlı ve iddialı renkleri tercih etmelisiniz. Eğer nişan evde yapılacaksa bu durumda sade ve şık nişan kıyafetleri seçebilirsiniz.

Nişan hazırlıkları da tıpkı düğün hazırlıkları gibidir. Nişanınız için bir fotoğrafçı tutmalısınız. Nişan aile içerisinde yapılacaksa ailede birisi fotoğraflarınızı çekebilir. Dış ortamlarda yapılacak nişanlar içinse profesyonel düğün fotoğrafçıları ile çalışmanızda fayda olacaktır.
Son olarak da nişan bohçasını hazırlamanız gerekiyor. Çiftlerin karşılıklı olarak nişan bohçası hazırlaması adettir. Nişandan önce hem erkek hem de kız tarafına karşılıklı olarak gönderilir. Nişan bohçası içerisinde ise parfüm, iç çamaşırı, kravat, gömlek, terlik, elbise, uyku takımı gibi eşyalar bulunur.
Kısaca Nişan hazırlıkları bu şekilde yapılmaktadır. Siz de nişan hazırlıklarınızı nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yapmanız gereken bunlara dikkat etmek olmalıdır. Bu sayede nişanınızı kazasız bir şekilde atlatacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder