17 Mayıs 2016 Salı

Düğün Hakkında Herşey

ÖNSÖZ
Biri ile tanışır, sever ve bu sevgiyi ilerletip evlenme kararı alırsınız. Ama öyle hadi evlenelim deyince evlenemezsiniz elbette. Önce kız istenir, görüşülür, anlaşılır, tarih belirlenir ve belirlenen tarihe kadar hazırlıklar yapılır; düğün salonu, davetiyeler, gelin tarafının ve damat tarafının yapması gereken hazırlıklar olur. Kız tarafı düğün yeri ve davetiyeleri hallederken, erkek tarafı ise önemli eşyaları almak ile yükümlüdür. Tabi bu geleneklere, şartlara ve ailelerin isteklerine göre değişebilir. Düğün hakkında herşeyi bilmeniz sizin lehinize olacaktır.
Düğün salonu
Özellikle düğün salonunu doğru bir karar ile seçmeniz, düğünün mükemmelliğini arttıracaktır. Eğer düğününüze gelecek misafirlerin sayısı çok fazlaysa, bu durumda düğün salonunu küçük seçmeniz büyük bir kargaşaya neden olacağı için düğününüz berbat olacaktır. En ideali, en uygun düğün salonunu bir titizlik ile seçmektir. Düğün hakkında herşeyi gayet iyi bir şekilde bilmeniz gerekiyorsa uygun düğün salonu seçmeniz gerektiğini kesinlikle bilmelisiniz.
Düğünde yapılan ikramlar
Düğünde yapacağınız ikramlar pasta, çerez ya da farklı alternatifler ile misafirlere sunabilirsiniz. Eğer daha şık ikramlarda bulunmak istiyorsanız bulunduğunuz mevsime göre mevsimsel menüler sunabilirsiniz.
düğün hakkında herşey
Düğün fotoğrafcısı
Düğün fotoğrafcısı olmadan bu iş olmaz. O anki mutluluğunuzu belgelemek ve ilerde çocuklarınıza göstermek için kesinlikle fotoğrafçı olmalıdır.
Pasta
Pastası olmayan bir düğün, düğün değildir. Düğün denilince akla ilk gelen şey pastadır. Pastanın nasıl olacağı, kaç katlı olacağı ve neyli pasta olacağı tamamen size kalmıştır. Misafirlerinizin sayısını hesaba katarak ortaya çok şık ve lezzetli bir pasta yaptırabilirsiniz.
Hava-i fişek
Düğününüze görsellik katmak amacıyla hava-i fişek tercihinde bulunabilirsiniz, ama düğün salonundaysa ışıklandırmayı tercih etmeniz daha uygundur.

Düğün salonunun tutulacağı yer
Eğer düğün hakkında herşeyi bilmek istiyorsanız, düğün salonunun yerinin uygun bir yerde olacağını bilmelisiniz. Dağın başında, köşede, kıyıda, kenarda bir düğün salonu tutarsanız o düğüne siz ve akrabalarınızdan başka kimse gelmez. Ulaşımı kolay olmalı ki misafirlerinizi ve sizleri uğraştırmamalı.
Düğün salonu süsleme
Düğün salonunu süsleme konusunda, düğün salonunu kiraladığınız yerden, kendi isteğiniz doğrultusunda süslemelerini isteyebilirsiniz. Salonun görselliğini ve kalitesini arttırmış olursunuz. Süslemeler belirli bir konsept üzerine olursa daha verimli sonuçlar alacaksınız.
Düğünde çalınacak şarkılar
Düğün hakkında herşeyi bilme konusunda önemli olan diğer bir konuda düğünde çalınacak olan şarkılardır. Genelde bir ekip çağırılır ve canlı müzik olur. Çalınacak olan şarkıların ortama uygun şarkılar olmasına dikkat edilmeli. Aynı şekilde ses düzeyide uygun seviyede olmalı; fazla sesle kulakları sağır etmeye; az sesle, ses gelmiyor dedirtmeye gerek yok.
Düğünden önce prova
Düğünden önce eksikler kontrol edilmeli ve düğün salonunda neler olduğu gözden geçirilmelidir. Düğün esnasında eksikleri karşılamak mümkün olmayabilir ve size sıkıntı çıkarabilir. İşinizi garantiye almanızda her zaman fayda var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder