13 Mayıs 2016 Cuma

Düğün Günü Gelinin Yapması Gerekenler

ÖNSÖZ
Önceden kararlaştırılıp bu kutsal günü büyük bir heyecanla bekledikten sonra nihayetinde o günün gelmesi ve mükemmel, hafızalardan silinmeyecek bir gün olarak kalması önemlidir. Düğün günü, gelinin yapması gereken belli başlı bir takım kültürel ve kültürden bağımsız hareket tarzları vardır. Kısaca gelinin, kendi tarafı ve damat tarafının beklentileri doğrultusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Düğüne iyice hazırlanmak, en önemlisi ince ayrıntıları hesaba katarak oluşabilecek aksiliklere karşı gerekli önlemleri almak gerekir. Gelin tarafının düğün günü yapması gerekenler arasında nişan, düğünün yapılacağı yer, davetiyeler ve gelen misafirleri ağırlamak gelin tarafına düşer.Düğün günü gelinin yapması gerekenleri listelersek, gelinin çok fazla kabarık bir sorumluluğu yok. Genel olarak ailelere daha büyük sorumluluklar düşer, ancak biz yine de düğün günü gelinin yapması gerekenleri söyleyelim.
düğün günü gelin ne yapmalı
Düğün günü gelinin yapması gerekenler
1-) Saçını, makyajını ve gelinliğini hazırlar.
2-) Düğün anına kadar damat ile bir araya gelmez.
3-) Stresli ise stresli olduğunu hissettirmez ve sürekli gülümseyerek mutlu olduğunu ifade eder.
4-) Kişisel bakımını bir kaç gün önceden yapar
5-) Düğün günü gelin, beslenmesine dikkat etmelidir ve gün içerisinde onu zorlayacak besinlerden kaçınmalıdır.
6-) Düğün gününe özel iki çift ayakkabı olmalıdır, biri yedek biri aslı olmak şekilde.
7-) Gelen misafirler ile yeteri kadar ilgilenir.
8-) Nikah masasında imzalar atıldıktan sonra gelin, damadın ayağına basar.

Gelin saçını, makyajını ve gelinliğini hazırlar
Gün, sizin gününüz ve şık görünmeniz gerekiyor. En iyi şekilde saçınızı, makyajınızı ve gelinliğini giyip düğüne beni hazırım modunda olmalısınız. Bunların dışında cildinizin güzel gözekmesi için düğün gününden önce güzellik maskeleri ve kremler kullanabilirsiniz.
Düğün anına kadar gelin, damat ile bir araya gelmez
O gün içerisinde gelin, damat ile bir araya gelmez; nikahtan önce dans edileceği zaman ve nikah masasında bir araya gelirler. Onun dışında gelin vaktini kendine harcar.
Gelin stresli olduğunu hissettirmez
Karşılaşılan aksilikler ya da heyecandan doğan stresi kimseye hissettirmez, gülümseyerek ben mutluyum algısı oluşturmalıdır. Zaten gerçekten gelin mutludur, sadece stresin bu mutluluğa gölge düşürmesine izin vermez.
Gelin kişisel bakımına önem verir
Gelin kişisel bakımına önem vermelidir, damat ve misafirler açısından düğüne önem verildiğini gösterir.
Düğün günü gelin beslenmesine dikkat etmelidir
Düğün günü gelinin yapması gerekenler arasında en önemlisi bu olsa gerek. Özellikle düğün günü ve düğün gününden bir gün önce beslenmesine kesinlikle dikkat etmelidir. Düğün esnasında gelin zor durumda kalacak ve ya düğüne gölge düşebileceği ihtimalini değerlendirip ona göre bir tutum içerisinde olmalıdır.
Düğün günü 2 çift ayakkabı bulundurmalıdır
Gün içerisinde ayakta olacaksınız ve ordan oraya koşturacaksınız, yedek ayakkabınız rahat olmalı ve asıl ayakkabınız nikah masasında giyeceğiniz ayakkabı olmalıdır.
Gelen misafirlere yeterli ilgi göstermelidir gelin
Gelin, misafirlere yeterli kadar ilgilenecek; ancak bunu kendisini çok yormayacak şekilde yapmalıdır. Sonuçta gün,  gelinin günü ve bunu misafirlere harcayamaz. Aynı zamanda misafirlere yüzünü de dönemez, çünkü onlar gelin için geliyorlar.
Gelin, damadın ayağına basar
Bu gelenek her yörede olsa gerek; imzalar atıldıktan sonra gelin, damadın ayağına basar. Evlilikte benim sözüm geçer anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder