2 Ağustos 2016 Salı

Nişan Yerleri

Evlilik süreci nişan töreni ile başlamaktadır. Nişan töreni bir nevi düğün provası olarak da sayılmaktadır. Küçültülmüş haliyle bir düğün provası niteliğindedirler. Nişan yerleri belirlenirken öncelikle organizasyonun şekli belirlenmelidir. Bazı aileler nişan yeri olarak evleri belirlemektedir. Evlerde yapılan nişanlar sınırlı sayıda misafire ev sahipliği yapabilmektedir. Bunun yanında nişanlar için mekan tercihleri de yapılabilmektedir. Nişan yerlerigenellikle yüz kişi ver altı salonlarda yapılmaktadır. Nadir de olsa daha çok misafirin katılımı ile gerçekleşen nişanlar görülebilmektedir. Nişan organizasyonlarında kokteyl veya yemek tercihi yapılabildiği gibi süsleme, fotoğraf ve müzik tıpkı düğünlerdeki gibi belirlenmektedir. Önceliklenişan yerleri için ayrılacak olan bütçe belirlenmelidir. Konuk listesi hazırlanmasıyla beraber yaklaşık konuk sayısı görülebilecektir. Konuk sayısı ile beraber nişan yerleri ile görüşmeler yapılmalıdır. Nişanlarda yüzük merasimi önemli bir rol oynar. Nişan merasimi için gerekli aksesuarlar kimi zaman nişan salonları tarafından temin edilebilirken kimi zaman da çiftlerin alması gerekebilir. Nişan törenleri düğün törenlerine nazaran daha sade bir yapıya sahiptir. Nişan aynı zamanda evlilik sözü sayılmaktadır. Bu yüzden düğün süreci aslında nişan ile başlamaktadır.
Nişan yerleri maliyet olarak düğünlere nazaran daha uyguna mal olabilmektedir. Bunda asıl belirleyici rol konuk sayısıdır. Konuklara verilecek hizmet nişan yerleri tarafından organize edilmektedir. Nişan yemeği ve hatta nişan pastası çoğu mekanın verdiği hizmetler arasında yer almaktadır. Bazı mekanlar ise size sadece yeri kiralarken hizmeti bir organizasyon firmasından almanızı talep edebilmektedir. Nişan mekanları değerlendirilirken birden çok ziyaret yapılması uygun olabilir. Böylece bir anda akla gelmeyen ayrıntılar diğer ziyaretlerde rahatça görüşülebilir ve fikir birliği sağlanabilir. Nişan yeri ile çiftler arasında görüş ayrılığı olmaması önemlidir. İstekler açık ve net bir şekilde ifade edilmelidir. Nişan yerleri belirlenirken internet üzerinden yorumlar incelenebilir. Bunu sağlayan birçok site mevcuttur. Bunlardan bitanesi 
salonyakamoz.com dur. Yakamoz sektörde yılların bilgi ve birikimi ile sizlere her detayı atlamadan sunmaktadır. Bunun yanında arama motorları sayesinde detaylı bir tarama gerçekleştirilebilir ve alternatifler ortaya konabilir. Böylece mekan ziyaretlerinden önce ön bilgi alabilirsiniz. Görüşmelerinizde aldığınız ön bilgiyi kullanarak kafanıza takılanları sorabilirsiniz. Böylece daha verimli bir görüşme yapmış olacaksınız. Nişan yerleri isteğinize göre size planlar sunacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder