4 Ağustos 2016 Perşembe

Düğün Mekanlar

Düğün Mekanlar

Düğün mekanları değerlendirilirken bir çok açıdan ele alınmalıdır. Düğün mekanları fiziksel bir mekan niteliğinden ziyade kattıkları hizmetler ile değerlenmektedirler. Bir düğün için gerekli olan her ayrıntıyı da sunabilmektedirler. Bunun yanında düğün mekanlar açısından bir çok farklı konseptte bulunabilmektedir. Konseptler mevsimlere göre belirgin değişiklikler elde etmeleri ile birlikte temel olarak açık alan ve kapalı alan olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Kapalı alan düğün mekanları daha formal bir yapıya sahiptir. Örneğin, sandalye giydirmeleri ve masa süslemeleri daha yoğun yapılabilmektedir. Kapalı mekanlarda kullanılan sandalyeler dahi açık alanlardan farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, açık alan düğünlerinde daha çok tahta sandalye de sade bir süsleme tercih edilirken kapalı mekan düğünlerde kumaş veya deri sandalye ve daha ağır bir süsleme tercih edilebilmektedir.

Düğün mekanlar ile beraber bir bütün oluşturmalıdır. Düğün için seçilen gelinlik dahi mekan ile uyumlu olmak durumundadır. Örneğin, Açıkhava düğünlerinde tercih edilen gelinlikler daha sade bir yapıda olabilmektedir. Fakat kapalı alan düğünlerinde gelinlikler daha avangart yapıya sahip olabilmektedir. Bu yüzden düğün organizasyonlarına başlarken öncelikle düğün günü belirlenmeli ve ardından vakit kaybetmeden düğün mekanı rezervasyonu yaptırılmalıdır. Böylece düğün mekanınıza göre diğer işlerinizi organize edebilirsiniz ve düzenli bir şekilde süreci yönetebilirsiniz.
Günümüz düğün mekanı trendlerini incelediğimizde daha çok kır düğünlerinin tercih edildiğini görüyoruz. Kır düğünlerinin en önemli avantajları arasında sıcak yaz günlerinde Açıkhava ve havadar bir ortamda yapılması söylenebilir. Bunun yanında toprak zemine sahip kır düğünlerinde yürüme zorluğu topuklu ayakkabı giyen gelin ve konuklar açısından problem yaratabilmektedir. Bu problemin önüne geçilebilmek için bazı mekanlar kır düğünlerinde platformlar döşemektedirler. Bu platform yollar
düğün mekanında hareket kabiliyetini arttırmaktadır.
Günümüz düğünlerinde diğer bir trend ise kokteyl şeklinde organize edilen düğünlerdir. Bu düğünler masada yapılabildiği gibi kokteyl masası ile beraber ayakta da yapılabilmektedir. Ayakta yapılan düğünlerde genel olarak kürsü nikahı da tercih edilebilmektedir. Daha çok Avrupa’da uygulanan bu tip düşünler ülkemizde de yaygınlaşmaktadır. Böylece maliyetten tasarruf edilmekle beraber hafif ve modern bir düğün konseptine sahip olmak mümkün oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder