24 Temmuz 2016 Pazar

Düğün Yapılabilecek Yerler

Düğün Yapılabilecek Yerler

Düğün konseptleri birçok faktöre bağlı olarak farklılaşmaktadır. Düğün yapılabilecek yerler de bu duruma uygun olarak çiftlere alternatif sunmaktadırlar. Yüzlerce davetlinin bulunacağı bir düğün kusursuz olmalıdır. Bu yüzden düğün yapılabilecek yerler iyi analiz edilmelidir Peki, düğün mekanı alternatifleri nelerdir?
Düğün mekanı seçimi konusunda pek çok değişken bulunmaktadır. Bunlardan ilki düğün konseptidir. Düğünler yemekli veya kokteyli olarak düzenlenebilmektedir. Yemekli düğünler tabakların da sığabileceği geniş ve büyük masalar gerektirirken kokteyl düğünleri için kullanılan masalar daha küçük olabilmektedir. Hatta ayakta bile düzenlenebilmektedir. Bu kararın ardından mekanın açık veya kapalı olacağına karar verilmelidir. Açık hava düğünleri yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde oldukça yaygındır. Açık hava düğünleri davetlilerin rahatını sağlamak ve havadar bir ortamda bulunmalarını sağlamak için bir avantaj oluşturmaktadır. Fakat yaz ayları dahi olsa hava durumundaki ani değişiklikler bu tip düşünlerde her zaman için bir risk oluşturmaktadır. Açık hava veya kır düğünü konsepti benimsemek isteyen çiftlere tavsiyelerden biri de
belirlenen mekanın üstü kapanabilir veya kapalı ayrı bir yerinin de bulunmasıdır. Böylece rüzgar, yağmur gibi beklenmeyen durumlarda davetliler bu bölgelere taşınarak düğün etkilenmeden devam edebilir. Düğün yapılabilecek yerler genellikle bir restoran tarzında olmaktadır. Bu yüzden personelleri bu işte tecrübe kazanmış kişiler olmaktadır. Eğer mekanın kendi yemek hizmeti varsa bu hizmeti mevcut personellerle almak sorunsuz bir gece geçirmenizi sağlayabilir. İşte tam burada salon yakamoz düğün salonları olarak 2 ayrı ve farklı dekore edilmiş seçkin ve lüx düğün salonları ile sizlere olağan üstü anlar yaşatmak için gerekli tüm tertibatı düşünmekteyiz. Düğün yapılacak yerler davetli sayılarına göre masa ve sandalye sayısını belirlemektedir. Bu yüzden taahhüt edilen kişi kadar davetlinin katılması herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına önemlidir. Kapalı restoranlar, kapalı düğün salonları, Açık hava mekanlar, kır mekanları düğün yapılabilecek yerler arasında sayılabilmektedir. Bunların dışında daha uç bir örnek olarak tekne düğünleri verilebilir. Tekne düğünlerinde katılımcı sayısı sınırlanmaktadır. Aynı zamanda geliş ve gidiş saat sınırı da olmaktadır. Daha esnek koşullar istiyorsanız tekne düğünleri size göre olmayabilir.
Düğün yapılabilecek yerler arasından seçim yapılırken istekler çok iyi ifade edilmelidir. Bunun için ise bir kağıt ve kalem yeterli olacaktır. İstediklerinizi ve düşüncelerinizi buraya aktarın ve ardından birer birer konu üzerine konuşarak elemeleri gerçekleştirin. Elinizde kalanlar sizin istekleriniz olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder