23 Temmuz 2016 Cumartesi

Düğün Planlaması İçin İhtiyaç Olan Her Şey

Düğün Planlaması İçin İhtiyaç Olan Her Şey

Düğün baştan sona planlama gerektiren bir süreçtir. Bu yüzden düğün planlaması için ihtiyaç olan her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir. Aksi halde bazı aksaklıklar olabilmektedir. Düğün organizasyonu işleri için ayıracağınız zamanı iyi tespit etmelisiniz. Düğün gününden en az 3 ila 6 ay arası çalışmalara başlamak genel olarak uygun görülmektedir. Düğün planlaması için ne yapılmalıdır?
Düğün planlaması için sürecin her noktasında olduğu gibi çiftlerin istek ve arzuları çok önemlidir. Düğün planını baştan sona değiştirecek olan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu belirlemek için karşılıklı olarak tartışılıp fikir birliğine varılmalıdır. Öncelikle düğün yapmak istediğiniz il ve ilçe belirlenmelidir. Belirlenen lokasyonlar içerisinde mevcut bulunan tüm düğün salonları değerlendirmeye alınmalıdır. Ardından açık veya kapalı mekan olarak ayrım yapılmalıdır. Düğün konseptini belirlerken mekanın yapısı çok önemlidir. Belirlenen tüm mekanlar arasında maliyet kalite analizi yapılarak bütçeye uygun en iyi düğün mekanı belirlenebilir. Düğün mekanı konusuna karar verirken sundukları hizmetler de karşılaştırılmalıdır. Elbette düğün mekanları hakkında
çevreden alınacak tavsiyeler de karar verme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Mekanları tecrübe etmiş kişilerin geri bildirimleri verilen gerçek hizmetin kalitesini de belirlemektedir. Mekan maliyet ve kalite açısından değerlendirilip hizmetleri konusunda görüşüldükten sonra detaylar hakkında fikir alışverişinde bulunulmalıdır. Örneğin; düğünün başlama saati, ikramların başlama saati, yemekler ve içecekler, masa tasarımları, sandalye giydirme, düğün çiçeği, düğün pastası, çalınacak müzikler, gelin ve damat odası gibi çeşitli konuların önceden görüşülüp karara bağlanmasında fayda vardır. Böylece düğün anında ortaya çıkabilecek sürprizler engellenmiş olur. Düğün mekanlarında verilen kararlar yazılı olarak sözleşme formatına da dökülebilmektedir. Bu konuda sözleşme yapmanız iki taraf için de ciddiyetin anahtarı olacaktır.
Düğün planlaması için ihtiyaç olan her şey değerlendirilirken zamana yayılmaktadır. Düğün günü dahi bu süreç devam etmektedir. Bu yüzden size destek olabilecek kişiler varsa maddi ve manevi desteklerini almanız uygun olacaktır. Böylece tek başınıza yetişemeyeceğiniz yerler için size destek olmuş olurlar. Düğün planlaması yorucu bir süreç olmakla beraber düğün sonunda tatlı bir yorgunluğu beraberinde bırakacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder